Kohtume tähtsate ninadega ehk 4.päev




Mr.Liu Guangyu
Tänane päev möödub tähtsate inimestega kohtudes. Algselt pidime kohtuma kolmel erineval päeval kolme erineva organisatsiooni/inimestega, kuid kuidagimoodi juhtub nii, et kõik kohtumised toimuvad ühel päeval.Vestlus toimub vaheldumisi vene ja inglise keeles. Keel ja aju on õhtuks päris sõlmes.
Kohtumised on organiseeritud Eesti saatkonna poolt Pekingis, kes omakorda on võtnud ühendust Chongqingi Kultuuribürooga, kes meile tänaseks päevaks 3 kohtumist korraldab.

Esimene on neist vast kõige emotsionaalsem. Kohtumine leiab aset Chongqingi ooperimajas, kus meid võtab vastu Mr. Liu Guangyu isiklikult. Keda see nimi huvitab, leiab tema kohta palju huvitavat. Toimub ääretult huvitav vestlus, arutelu, meil on võimalus osa saada sümfooniaorkestri proovist ja kuulata kohalike kuulsate solistide esitusel aariaid hiina operetist. Üllatuslikult esineb meile Mr.Liu Guangyu isiklikult mängides oskuslikult oma kahekeelsel pillil´arhu (1000.a vana rahvapill)  Midagi nii erilist ei ole ma   ammu kuulnud. Tegemist on tõelise virtuoosiga. Kohtumine lõppeb Mr. Guangyu kutsel lõunasöögiga. 


Cultural Centre
Järgmised kohtumised leiavad aset Chongqingi Performance Company´s ja Chongqing Great Theatre´s. Esimese manager tutvustab meile ehitusjärgus linna südames asuvat Kultuurikeskust.  mis tõotab tulla väga uhke oma ilusate saalide ja muude ruumidega. Great Theatre´i inimtühjas majas saame samuti vaid meile mõeldud tutvustava tuuri. Tegemist on tõeliselt vaatamisväärse  hoonega, kus ääretult head ja suursugused saalid. Viiendal korrusel võtab meid vastu direktor Mr.Zuo Chonggang, kellega on tõeliselt tulemusrikas vestlus.
 
Chongqing Great Theatre


Meie saatjateks ning tõlkideks on Ms. Amy Lee (kellega vestleme inglise keeles) ning Mrs. Zhang Ying (kellega vestleme vene keeles). Ilma nende abita ei oleks neid vajalikke kohtumisi toimunud. Suurel maal ei pea suured inimesed vajalikuks mingeid keeli osata.
Kuidas ja kas meie kohtumised ka tulemusi annavad, seda näeme tulevikus. Vähemalt täna oleme VIP-id VIP-ide seas. Ääretult huvitav päev.
Ps: Meie palvel otsib Ms. Amy Lee meile infot erinevate rahvusooperite, kontserdite ja draamatükkide kohta. Ülehomme plaanime ühte etendust vaatama minna. Kus ja mida täpselt, sellest juba hiljem.



Õhtul haarame kiirelt vastasmaja kaubamaja söögikorruselt supi ja nuudlid, maksumus 70 jüääni ehk 9 eur.

 
Päeva sõna: arhu /er hu/ kahekeelne.
Raha: 9 eur.

 

1 kommentaar: